BIO.

A FEW FUN FACTS ABOUT ME

cropped FunFactsText3Cut 2

A FEW HARD FACTS ABOUT ME

Yannic Duchateau Ontwerper @Pourquoi Pois @Work

Zolang ik me kan herinneren, ben ik aan het knutselen, tekenen, maken, prutsen…

Op mijn twaalfde werd ik getroffen door de bliksem – of althans dat was de conclusie de plaatselijke medicijnman – en sindsdien ga ik jolig door het leven met een stevige, maar naar mijn mening gezonde, obsessie voor musical en theater.

Ik was van in het begin vooral gefascineerd door wat er achter de schermen gebeurde in film en theater. Het duurde nog tien jaar tot een vriend me zei dat het ontwerpen van theaterkostuums en -decors echt iets voor mij zou zijn. Omdat ons mama mij altijd gezegd heeft een goed advies nooit in de wind slaan, heb ik mij iets te enthousiast gesmeten in de theaterwereld. Resultaat: jaren als vrijwilliger decors ontwerpen, bouwen, kostuums maken, en nog meer prutsen voor o.a. Multatuliteater Gent en Bohomian Productions.

Wat begon als een schijnbaar onschuldige uitlaatklep voor mijn creativiteit, ontspoorde al snel en werd een fulltime hobby.

Op mijn dertigste startte ik mijn eigen kostuum- en decoratelier ‘Pourquoi Pois?’ en ontwierp en creëerde kostuums en decors voor o.a. ‘Chess’ (Bohemian Productions), ‘Jan Zonder Vrees’ (Team Jacques), Blood Brothers (InTeam Producties). Momenteel werk ik mee aan ‘Jesus Christ Superstar’ (Bohemian Productions), ‘Het Ei van Oom Trotter’ (Team Jacques), ‘You’re a Good Man, Charlie Brown’ (’t Groen Gras), ‘Kiss of the Spider Woman’ (InTeam Producties) en ‘Bonnie & Clyde’ (BSO Producties).